Mitas mitas. Viime kirjotuksesta on taas hurahtanut sen verran, etta ei tieda mista paasta taas aloittaa tama selonteko. Tulin hetki sitten tentista, etta paassa viiraa viela hiukan, etta anteeksi jos ei saa mitaan tolkkua vaihteeksi tasta. :)

Paasiasloma siis oli ja meni ja sisko ja siskon mies kavivat taalla. Oli aivan mielettoman ihanaa nahda ja samalla outoa, siis positiivisella tavalla. Siina kun tuli taas enempi suomea puhuttua niin alkoi menna vahan sekaisin, etta milloin puhua suomeksi ja milloin enkuksi ja aloin Damienillekin jotain jauhamaan suomeksi useampaankin otteeseen. Kaytiin sitten tosiaan siella Cobhissa ja Blarneyssa, mutta ei itse Blarney Castlessa, koska olisi joutunut maksamaan jotain 15€ jo siita etta paasee edes linnan pihamaalle kayskentelemaan ja oltiin jokatapauksessa ajateltu, etta itse linnaan ei jaksa menna, kun oltiin oltu aikaisemmin jo Cobhissa samana paivana. Sitten kuljeskeltiin ihan Corkin keskustassa ja naytin kampuksen, jossa kaikki oli tietenkin kiinni kun sattui olemaan Bank Holiday.

Tassa muutama kuva Cobhin satamakylasta:

     1554327.jpg

     1554344.jpg

     1554333.jpg

     1554347.jpg

     1554350.jpg

Ja sitten Corkin keskustasta pari kuvaa:

     1554361.jpg

     1554365.jpg

          1554376.jpg

          1554369.jpg

Jalleen kuvan laatu on mita on, mutta jotain nakee kuitenkin.

Etenkin tuolla Cobhissa oli aivan ihanaa kayda ja tuli itselleenkin sellainen olo, etta on lomalla jossain muualla.

Mitas sitten.. Kolme tenttia on jo ohi ja enaa yksi jaljella ensiviikolla. Tentit ovat tuntuneet menneen ihan ookoosti, vaikka en mitenkaan aivan simona ole lukenut, mutta jotain tietty kuitenkin, etta ylipaataan on uskaltanut tentteihin menna. Tenttikaytanto taalla on verrattavissa Suomen ylioppilaskirjoituksiin. Hirmu vahdittu olo, kun joku on jatkuvasti niskan takana kyttaamassa ja kaikki on hirmu tarkkaa muutenkin. Koekysymykset ovat melko tavanomaisia, tosin jollain luennoitsijoilla on tapana muotoilla kysymykset niin, etta ulkomaalaisena on vaikea ihan heti ymmartaa, etta mista on oikein kyse. Yhdessa kokeessa iski englantilukko, eika meinannut mitaan aluksi osata kirjoittaa enkuksi, mutta kylla se siita sitten onneksi lahti taas.

Enaa noin puolitoista viikkoa kotiin paluuseen!! Ei voi uskoa. Viimekirjoituksessa kirjoittelinkin kuinka on jo koti-ikava ja aivan valmis tulemaan kotiin, mutta nyt sitten taas kun on alkanut tama kotiinpaluu oikein iskemaan tajuntaan niin onkin aivan ristiriitaiset fiilikset. Vahan haikea olo kun miettii, etta sitten ei ainakaan ihan pian tallailekaan naita katuja. Koulu-ja kotimatkalla ei nae enaa lehmia ja lampaita ja vihreita niittyja silmakantamattomiin. Kaikki tienylitykset joutuu taas opettelemaan alusta ja sen etta voi puhua suomea kaupoissa yms. Toisaalta ihanaa olla Hesassa kesalla. Siella kun on niin paljon vaihtoehtoja minne menna hellepaivina, taalla kun on keskustassa vaan yksi pieni ja ankea puistikko ja hieman kaempana sitten isompi puisto, mutta sekaan ole mitaan verrattuna Helsingin puistoihin. Ja onhan siella vaikka mita muutakin. Eipa taalla sinansa enaa olisi oikein mitaan ihmeempaa tekemista, ellei sitten vaihtaisi kaupunkia. Mutta nyyh, haikeaa kuitenkin lahtea taalta. Onneksi Damien tulee mukaan, etta joku on joka paiva muistuttamassa Irlannista. Tuossa hiljan tajusin, etta luennot on tosiaan ohi (olleet jo paasiasloman alkamisesta lahtien), mutta jotenkin sita ei ole aiemmin sisaistanyt ja tuntuu oudolta, etta ei nae enaa luennoitsijoita, etenkin niita kaikista mukavimpia. En myoskaan ymmarra miten olen muka ollut taalla viisi kuukautta, kun tama tuntuu ehka maksimissaan kahdelta. Aika on tosiaan mennyt nopsaan.

Tama olkoon viimeinen raportti taalta Irkkulasta. En malta odottaa etta paasen taas Pinnin ja Leevin touhujen raportoinnin pariin. Niiden blogissa pitaakin tehda jonkunlaista myohaista kevatsiivousta, jahka taalta kotiutuu. Enpa tieda onko tasta bloginpidosta pahemmin iloa ollut muille kuin itselleni, mutta hauskaa on ollut kirjoitella, tosin ehka harvemmin kuin aluksi olin kuvitellut. Ei vaan ole sama, kun ei voi kirjoitella omalta koneelta. Yleensa yliopistolla kun koneelle paasee on ensin ollut luennoilla ja nyt viimeaikoina joko lukemassa tentteihin tai tentissa ja yleensa sen jalkeen ole vaan jaksanut tulla enaa kirjoittelemaan sen kummemmin, etenkin jos on ensin kirjoitellut meileja.

Etta tassa tama Irlannissa oleilu ja raportointi sitten oli. Hoh. Pari Suomikaveria palaa Suomeen jo ensiviikolla ja me sitten heti seuraavan viikon alussa. Hitto, eihan se ole enaa mitaan. Tama loppuaika on kuin joku lyhyt loma ja ma kuitenkin kiroilen kun ei ole muka tarpeeksi aikaa lukea viimoseen tenttiin.

Mutta Heippista vaan. Adios! :)