1212481.jpg

(River Lee)

 Viikonloppukin sitten oli. Mitas tassa on taas ehtinyt sattua ja tapahtua? Let me think... Juu, torstaina iski viimosilla luennoilla kuumeisen viluinen olo, ei siis normaali vilu vaan sellainen kuumeinen, etta menin sitten heti viiden jalkeen himppeen lepailemaan ja perjantaina oli viela sen verran kipea olo, etta jain nukkumaan. Nukuinkin sitten lahes koko perjantain tai lueskelin valilla. Pojat lahtivat kaikki koteihinsa viikonlopuksi, joten jain kokottamaan yksin kampille. Onneksi ehdin kysya miten telkkarin saa paalle, koska sekin on tietysti oma operaationsa. Kanavia on vaikka muille jakaa, joten tuijottelin haltioissani Discovery Knowledge channelia, josta tuli arkeologiaohjelmaa oikein urakalla. Hassua oli bongata juontajana se nayttelija Black Adderista, joka sanoi aina etta: "I have a cunning plan." :) Toiselta kanavalta tuli taas joku visailuohjelma jota juonsi Se "Kylla Jeeves hoitaa, Jeeves", mikalie sen oikea nimi nyt taas olikaan. Eniveis, aluksi tuntui jopa yksinaiselta, kun ei kuulunut poikien polotysta ja kaikki aanet naapureista ja seinista kuului niin selvasti. Vahan jopa pelotti nukkuakin yksin, vaikka ovi oli lukossa, eika muutenkaan ollut mitaan syyta pelata. Viikonloppuna oli sitten jostain syysta lammitys kokonaan pois paalta, eika suihkusta tullut kuin jaakylmaa vetta. Sen verran rupesi tuo kylmyydesta karsiminen ottamaan paahan, etta kavin ostamassa lampopatterin. Se maksoi 29€ ja on kylla ihan hintansa vaarti, nyt ei ole enaa tarvinnut palella. Viimeyona oli kerrassaan kuuma. :) Sitten illalla, siis lauantaina suuntasimme vaihtariporukalla ulos syomaan. Taman jalkeen mentiin viela pubiin istuksimaan ja nautiskelin mm. Guinnessia, Murphy'sia ja Bulmersia. Mukavaa oli ja taas tuli tutustuttua muutamaan uuteen tyyppiin. Kotiin lahdettiin jo yhdentoista jalkeen, joten ei liian myohaiseksi mennyt. Sunnuntaina sitten jamahdin teeveen aareen tuijottamaan jotain Animal Planetia tms. josta tuli ohjelmia koirien uskomattomista urotoista, kun ne pelasti ihmisia ties miten mahdottomista tilanteista. Jotkut tarinat oli niin koskettavia, etta itkea tihrustin ja aloin tietysti ajattelemaan Pinnia ja itkea tihrustin sitten viela enemman. Sitten paatin ryhdistaytya ja lahtea kiertelemaan kaupunkia, sellaisia paikkoja missa en ollut viela kaynyt. Ilma oli vaihteeksi kaunis, joten kavelin Elisabethan Fortille, joka oli pettymys, kun ei siina ollut pahemmin nahtavaa. Sitten loysin jonkunlaisen ulkoilureitin River Lee walkawayn, jota pitkin sitten kavelin muiden sunnuntaikavelijoiden kanssa. Ihan mukava reitti, joki varsinkin on hieno, kun se monin paikoin virtaa aika voimakkaasti.

          1212479.jpg

(Taloja)

Yksi juttu mita kaipaan Helsingista, siis kaupunkina, on puistot. Taalla ei ole pahemmin puistoja. Kaipaan enempi avarampia tiloja. Kampuksella on ehka hieman avarampaa ja sitten River Leen varrella, mutta muuten on vain taloja joka puolella ja kapeita teita. Joku paiva, vaikka huomenna jos saat sallii, taytyy kavella joen toisella puolella kohoavalle jyrkalle kukkulalle, sielta on kuulemma upeat nakoalat ympari kaupungin. Onneksi voi myos tehda retkia lahikyliin, jolloin joka puolella on vain niittyja ja lampaita, eri open spaces silmakantamattomiin.

Parin paivan paasta olen ollut jo kolme viikkoa taalla Irlannissa. Melkein kuukauden. Aika menee nopeasti.

Kevin, ystava Dublinin lahettyvilta, jonka luona olin siis ensimmaisen viikon on tulossa tanne Corkiin jonain viikonloppuna varmaan tassa kuussa tai ensi kuun alussa. Han ei ole ikina ollut Corkissa, joten saan toimia oppaana irlantilaiselle Irlannissa. Varmaankin tulen retkeilemaan myos Kevinin luona tassa aina silloin talloin. Bussimatka ei maksa opiskelijalta kuin n. 5€ Corkista Dubliniin. En kylla ihan ymmarra taalla tata bussien hintapolitiikkaa. Kun taalla keskustassa lahibussilla ajelu yliopistolta keskustaan maksaa hieman yli 3€, kun siis matkan kavelee n. 10 minuutissa. Taksilla taas (jos pitaa paasta keskustasta suoraan kotiovelle painavien kassien kanssa) maksaa n.4-6€, riippuen liikenteesta. Junalla matkustaminen maksaa taas aivan overisti. Aikuisilta junalippu Corkista Dubliniin maksaa n. 60€. Bussilippu siis aikuisilta olisi n. 10€. Mieluummin korottelisin vaikka pari paivaa bussilla halki Irlannin maaseudun ja saastaisin sen 50€ kuin suhaisin parissa tunnissa kalliilla junalla.

       1212486.jpg

(Yliopistoa. Tosta nurmikon keskelta menee ristikkain polut, mutta legendan mukaan reputtaa kokeissa, jos siita kavelee, joten pitaa muistaa kiertaa.)

       1212489.jpg

Sain tanaan postissa isalta kirjan, jonka pyysin lahettamaan, joka kuuluu meilla kurssilukemistoon ja joka minulla sattui olemaan, mutta tietysti kotona. Isa lahetti lisaksi viela levyn Fazerin sinista. Njam njam! Ihanaa! Tack tack vaan Pappa! Irlantilaisbuddyni Aoife selitti rakastavansa suklaata ja maistatti meilla kuulemma megaihanaa irlantilaissuklaata, oliko se nyt Cadbury's tms. mutta ei naa irlantilaiset kylla tieda kunnon suklaasta yhtaan mitaan sanon ma. Ei ole Fazerin sinisen voittanutta. :)

       1212492.jpg

(Yliopiston kampusta, tietysti meilla on myos oma kappeli.)

Tanaan on ollut kevainen ilma. Aurinko on paistellut, jopa lammittanyt mukavasti. Yhdessa vaiheessa satoi tietysti vahan, mutta olin silloin onneksi luennoilla. Taidan lahtea tasta keskustaan hengailemaan, paitsi isommat kaupat taitanevat menna kiinni vartin paasta, siis kuudelta. Taytynee kayda ainakin sateenvarjo ostamassa. Yksi on jo ehtinyt hajota ja yksi unohtui jonnekin. Eli turha investoida mihinkaan hienoon designvarjoon. Toivoa sopii, etta kirjakaupat olisivat viela auki. Niissa on kivaa hengailla vaikka mitaan ei ostaisikaan. Olen jo ehtinyt lukemaan joululahjakirjani, joten jotain halpaa ja viihdyttavaa luettavaa voisi vaikka ostaakin.

       1212477.jpg

(Nakymaa reitilta kampan ja keskustan valilta.)

Ylihuomiseen mennessa pitaa menna rekisteroimaan kurssit mita haluaa tassa kevaalla suorittaa. Eli module registration. Kaikenlaista. Sitten parin viikon paasta on joku ns. charity-keraysviikko, joka kuulemma on yhtakuin joku taysin hullu ryyppyjuhlaviikko, jolloin kaikki kulkee ympari kampusta pukeutuneena mita kummallisimpiin kostyymeihin ja pomppii jokeen ja juo joka paiva, eika mene luennoille. Kuulostaa aika pelottavalta.

       1212474.jpg

(River Lee myohaisiltapaivalla)

Piti liittaa tanne muutamia kuvia, mita olen ehtinyt tassa rapsia, mutta enpa loyda tasta masiinasta mistaan usb-porttia. Tossa on kylla noi disk-luukut, muttei muuta. Ainakin kampuksella myydaan usb-tikkuja, joten luulisi, etta niita jossain voi kayttaakin. Lahes joka paiva loytyy uusia mysteereja ratkottavaksi.

       1212505.jpg

       1212499.jpg

       1212497.jpg

(Glendaloughista Wiclown vuoristosta Uuden vuoden aaton aattona.)

Tanaan on ollut varmaan ensimmaista kertaa sellainen kotiutunut olo. Etta on mennyt jakeluun, etta taalla ei ole vain parin viikon lomalla, vaan monta kuukautta ja se on kivaa. Ja asiat ei tunnu enaa niinkaan uusilta ja ihmeellisilta. On tuttuja ihmisia, kuten kamppikset ja opiskelukaverit, on tuttu kamppa missa asua, yliopistolla tietaa mihin pitaa menna ja kaupunki tuntuu jo tutulta. Osaan kavella lyhyinta reittia paikoista toiseen, enka enaa kierra turhaan mailitolkulla isoimpia teita pitkin. Osaan jopa jo kavella kuten paikalliset pain punaisia. Turistit kuulemma tuntee siita, etta ne kiltisti odottavat, etta valot vaihtuvat vihreiksi jalankulkijoille. Kaupoissa en myoskaan ihmettele, mista niita pusseja otetaan, vaan ne pitaa pyytaa erikseen. Tiedan myos, etta parasta on olla oma, vankkatekoinen kassi mukana, koska pussit ovat suht kalliita ja niin hepposia, etta useimmiten hajoavat jos sattuu vahankin enemman kantamuksia olemaan. Joo, tiedan kai viela jotain muutakin jannaa, mita en ennen tiennyt ja viela paljon on tietamatta. Mutta nyt pitaa seriously lahtea sinne cityyn tai muuten tule taas mistaan mitaan.

Terkkuja!

Edit. 15.1. Loytyihan se usb-portti, se roikkuu tollaisen letkun paassa, oishan se nyt pitanyt tajuta. :) Eli tassa naita kuvia muutama, ei kovin haapposia.