Kyllapa aika on taas hujahtanut vaihteeksi. Eipa taalla sen ihmeempia. Viimeviikolla sain aikaiseksi ensimmaisen enkunkielisen esseen. Ei se sitten niin vaikeaa ollutkaan sen kirjottaminen loppujen lopuksi, vaikka piti joka valiin pistaa niita referointimerkintoja, ettei vaan syyteta plagioinnista. Hieman hankalaa oli tosin keksia mitaan omaa sanottavaa sistersilaisluostarien arkkitehtuurista, kun taysin uusi aihe minulle tuo oli. Nooh, tehty nyt kuitenkin.

Viime lauantaina oli jalleen arkeologian fieldtrippi. Kelit eivat jalleen suosineet, vaikka ei sentaan kamalasti satanut. Etta sikali. Taisi kuitenkin olla jo myrskyn merkkeja ilmassa, kun sen verran kovasti puhalsi ja vilpostakin osasi olla.

  Linnanmurikka

      1369282.jpg

      1369277.jpg

Rock of Cashel, siis tossa alapuolella.

      1369300.jpg

           1369308.jpg

        1369306.jpg

             1369309.jpg

       1369304.jpg

Yksityiskohta hautausmaalta Rock of Cashelilta. Kivessa siis lukee "Here lies the Body". Tietty toi teksti jatkuu tuolla nurmen alla etta of his and his and blaablaa, mut hauskaa aatella, et siina lukis vaan noin.

Taalla alkaa tuntua jo tavattoman arkiselta. Uutuudenviehatys on karissut ja jotkin asiat ovat kerrassaan alkaneet rassaamaan hiukan. Kuten roskaset kadut ja huono valaistus pimealla, kun jalkakaytavilla on viela koirankakkoja. Sitten tama helkutin tuuli. Ja ja ja... Kotiin! No ei. Kohtahan siella taas ollaan ja tassa on viela yhta sun toista kivaa puhaa, + opiskelut ja noita kotiinpaluujarjestelyjakin pitaa alkaa hyvissa ajoin tekemaan. Yksi kaveri taalta on jo ensi viikolla menossa Suomeen kaymaan ja viemaan jo osan tavaroistaan. Niin ja muutenkin, edelleen pidan kovasti Irlannista ja voisin hyvin taalla joskus pidempaankin asustaa, mutta taalla Corkissa on nyt semmoinen kaikki on uutta, jannaa ja mahtavaa- vaihe ohitettu.

Kielitaidon kehityksesta en talla hetkella osaa sanoa oikein mitaan. Kai se hieman on tassa kehittynyt pakostakin, kun sita tassa lahinna kayttaa enimmakseen. Ajatuksetkin ovat usein englantia ja suomea sekaisin ja taysin sekavia muutenkin. :) Enaa ei vaan silla tavalla oikein huomaa sita kehitysta samalla tavoin kuin aluksi. Uuden sanonnan olen kylla taas oppinut. Eli vaihtoehtona "That's bullshit" voin sanoa "What a load of codwallop".

Joo. Tassa pitas kai kirjastoon marssia kohtapuoliin. Pitaisi jotain kirjoja ettia.