Hmm, pitääpä kirjoitella tännekin, että salasana säilyisi muistissa. Enpä näköjään ensimmäisessä kirjoituksessani osannut kirjoittaa mistään muusta kuin Pinnistä ja Leevistä. :o) Tarkoituksena olisi kirjoitella tänne enemmän lähdön tunnelmia ja kaikenlaista sälää mitä lähtöjärjestelyihin liittyy, yms., yms. Muistaisi sitten itsekin paremmin tämän lähtöhässäkän ja osaisi jotain siitä kertoa sitten jos joku sattuisi kysymään. Mulla on näissä asioissa yleensä niin huono muisti. Muutenkin jos joku virtuaalimaailmasta eksyy tänne ja suunnittelee Irkkuihin yms, lähtöä ja saisi täältä vaikka jotain hyödyllistä infoa, edes pikkasen, niin se olisi oikein ilahduttavaa ja vähän niinkuin tarkoituskin.

Alkuhässäkkäinfoa ja taustaa hakemisestani Corkin yliopistoon, Irlantiin:

Mähän heräsin suhteellisen myöhään tähän hakemisjuttuun. Kävin joskus syyskuussa yliopiston vaihtoonlähtöinfossa ja sen jälkeen kävin selailemassa ensin Galwayn yliopiston sivuja. No sinnehän ei otettu ns. visiting studentteja/free movereita ollenkaan, eikä puoleksi vuodeksi näyttänyt olevan mahdollista myöskään mennä. Vaihto-ohjelmien kautta haku oli tapahtunut aikoja sitten, eikä Helsingin humanistisella tiedekunnallakaan tainnut olla sinne mitään vaihto-ohjelmasopimuksia. Sitten paniikissa kattelemaan muita yliopistoja, parin samantyyppisen kohteen jälkeen bongasin tuon Corkin, arkeologiaakin pääsisi opiskelemaan ja hakupäivän deadline vasta (jo) 26. lokakuuta. Hakemus näppärästi netistä, ei muuta kuin IELTS- testeihin ilmottautumaan (joku kansainvälinen kielikoe, kun pitää todistaa, että varmasti pystyy opiskelemaan enkuksi), sitten yliopistolta viralliset opintorekisterit suomeksi ja enkuksi, netistä printtasin Learning-agreementin, jonka täyttelin ja kiikutin laitokselle kuitattavaksi. Täyttelin hakupaprut, kävin kielikokeessa (kallis, n. 160€), sain tulokset, lykkäsin kaikki paprut kuoreen ja postitin niin, että hakemus ehti päivää paria ennen deadlinea perille. Sitten ei muuta kuin odottelemaan. Parin viikon päästä tuosta taisi tulla ensin meiliin tieto, että olen tervetullut. Sitten siitä muutaman päivän päästä tipahti vielä postiluukusta virallinen hyväksymiskirje ja infokirjanen Corkin yliopistosta ja kaikesta mahdollisesta. Tosi hyvä kirjanen, oli laskettu kaikki kuukautiset arviot menoista valmiiksi ja oli tietoa kaikeasta mahdollisesta tarpeellisesta. Meilissä tuli tietoa vielä Buddy systemistä, jossa sai ilmottautua jos haluaa oman paikallisen buddyn, joka auttaa asioissa ja auttaa sopeutumaan yms. Ilmoittauduin ja sain jo meiliä omalta irlantilaiselta buddyltani Aoífelta. :)

Sitten kun tieto opiskelupaikasta tuli, yritin käydä äkkiä kelalla (olosuhdemuutosilmoitus ja eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka tulikin jo postissa) ja hoitaa itselleni suosituskirjeet apurahahakemuksiin, mutta koska olin samanaikaisesti kandintutkielman kirjoittamisen syvässä suossa, nuo asiat hieman viivästyivät. Vieläkin pitäisi pari hakemusta postittaa. :/ Mitäs vielä? Lentolipun taisin hommata toissaviikolla, aika ajoissa siis. :) Vielä pitäisi varata jokin tilapäismajoitus Corkista, koska siellä sitten odottaa opiskelijakimppakämpän metsästys.

Että näin. Jännittävää jatkoa seuraa myöhemmin. Nyt meinaan myöhästyä töistä! Onneksi viimeinen päivä, sitten ehtii ihan oikeasti alkaa jännittämään. :)