1283739.jpg

Pronssikautinen kivikeha.

Oltiin tuossa yli viikko sitten lauantaina paivan mittaisella reissulla arkeologian opintoihin liittyen ja kaytiin tutustumassa eri ikaisiin kohteisiin. Tama kivikeha oli vanhin kohde.

    1283737.jpg

 Tama vampyyrilinna oli taas uusin, eli 1600-luvulta.

      1283733.jpg

Tower House 1500-luvulta.

    1283736.jpg

Hieman epaselva kuva, mutta tuolla vuorella on oikeasti lunta! Tuolla oli maassa muutenkin hiukan vetista lunta, kun oltiin kohtuullisen korkealla ja suhta aikaisin aamulla.

Yksi kohde oli rautakautinen ringfort, mutta se ei oikein kuvissa nayta miltaan, kun ei siita ole paljoa jaljella muutenkaan, kuin vallit puskien peitossa, joten jatan sen esittelematta.

Kelit oli reissussa aika ankeat, kamala viima ja sadettakin ryoppysi vahan valia, joten antoisinta reissussa oli oikeastaan maisemien ihailu lampiman bussin sisalta. Meilla on viela yksi reissu tiedossa joskus maaliskuussa, varmaan silloin on jo hiukan lampimampaa.

Tanaan on mukavan kevaista jalleen, melko lamminta, aurinkokin paistaa ja linnut laulelevat. Mitaan kovin ihmeellista ei ole muistaakseni tapahtunut. Rag viikko oli ja meni, enka oikeastaan pahemmin osallistunut mihinkaan rientoihin, joten kuvatkin jaivat ottamatta. Viime viikolla kavin sentas pubissa vaihtarikavereiden kanssa. Enimmakseen tulee hengailtua paikallisen Damienin kanssa, johon tutustuin tuossa kuukausi sitten, etta en sentaan taalla ihan yksinani koki. Kaydaan kavelyilla, ajeluilla, leffassa, syomassa, tai vaan vietetaan koti-iltaa, etta ihan semmosta normihengailua.

    1283755.jpg

    1283754.jpg

 Biitsilta, missa kaytiin kavelylla. Oli hauskaa kavella ns. meren pohjassa ja katsoa kuinka vesi hiljalleen nousi ja lopulta peitti ne kohdat missa oltiin juuri kavelty. Irlannissa etenkin vanhemmat ihmiset viela terhvehtii kun kohdataan tuollaisissa paikoissa, missa ei nyt kuitenkaan kovin paljoa vakea.

Eilen olin sunnuntaikavelylla laheisen joutsenlammen luona ja eras vanha papparainen tervehti kun tuli kadulla vastaan.

  1283746.jpg

Vahan kokko kuva, mutta toi lampi oli ihan taynnansa joutsenia. Siella on kuulemma myos kaksi mustaa joutsenta, mutta niita en talla kertaa bongannut, taytyy menna sinne joskus enemman ajan kanssa, etta ehdin kavella koko lammen ympari ennen pimeaa. Eilen olin turhan myohaa liikkeella, etta alkoi jo hamartaa kun paasin lammelle.

Lopuksi viela kuva yliopistomme kuuluisista Ogham kivista, olikos ne nyt rautakauden lopulta suunnilleen eli about 400-500 luvulta AD. Hmm, nayttaa kylla tuo kaytava hienommalta kuin itse kivet. :)

     1283747.jpg

Eipa tanne kummempia. 22. paiva lahdetaan viikonloppureissulle Kerryyn. Kaydaan kattomassa kaikkia hienoja linnoja yms. ja paastaan tutustumaan mm. irkkutanssin saloihin. Kivaa! :)

Opin jatkuvasti uusia ilmauksia, esim. taalla Corkissa ei sanota no problem vaan no bother(s) ja sita voikin sitten viljella joka valiin. Langer on taas tays kusipaa tyyppi. What's the story onkin vanha tuttu, mutta siis tarkottaa vaan et mita kuuluu?. Ja on noita muita, mainitsinko jo etta great:in  sijaan sanotaan grand? Etta no bothers langer, that's grand. :)