No johan oli noloa, bongasin tokeron kirjotusvirheen enkuks edellisesta kirjotuksestani ja kaikki ajattelee, et mittee se siella tekkee, kun osaa englanniksikaan kirjottaa. No talla hetkella olen vahan jossain transition-vaiheessa, etta ei oikein tunnu mikaan kieli sujuvan niin hyvin. Tai vahan riippuu. Suomea jos satun valilla puhumaan jonkun suomikaverin kanssa niin en edes meinaa tunnistaa omaa aantani, niin oudolta se kuulostaa kun puhun suomea. Sitten kun puhun suomea, niin valiin tulee tahattomia enkkuilmauksia, kuten yea, right, oh crap yms. Samoin tapahtuu enkun kanssa, etta kun puhun enkuksi, niin valilla lipsahtelee joo, eiku, oho jne. Sitten on valilla niita paivia, jolloin treenaan lahinna pantomiimin esitystaitojani, kun sanat vaan katoaa jonnekin, enka muista mitaan. Etenkin jos olen tosi vasynyt niin puhe on tyyliin: "I was in the city yesterday and I saw this...thing.. you know with that...stuff...you know like that stuff in that...thing.. and, and..oh nevermind, just forget it." Tosin sama se on valilla suomea puhuessakin, etta kaikki on yhta hassakkaa ja juttua, kun vaan muista mitaan sanoja. Toisaalta olen alkanut jo hiljalleen ymmartamaan paremmin irkkucorkkiaksenttienglantia. Vanhempien ihmisten ja opettajien puheesta saa enimmakseen hyvin selvaa, mutta nuorempien puhe onkin sitten haastavampaa. Esimerkiksi kamppisten. Niistahan kaksi on viela Kilkennysta ja niillahan on sitten totaali eri aksentti kuin puhtaalla Corkkilaisella. Ja ne kaksi muutakin taisi olla jostain Corkin lahimailta, eika ihan kaupungista, joten sillakin on iso ero. Puheesta ymmartaa parhaiten silloin kun keskustelee jostain tai vaikka itse kysyy jotain. Sitten jos taas joku kysyy yllattaen jotain, niin joutuu usein kysymaan etta hah? Sitten kun keskittyy kuuntelemaan ja toinen puhuu vahan hitaammin, niin tajuaa taas jotain. Tietysti valilla on vaan jotain sanoja ja ilmauksia, joita ei ymmarra ja joutuu kysymaan sata kertaa toistoa ja toinen joutuu keksimaan jonkun kiertoilmaisun asialle, ennenkuin menee jakeluun. Mutta varmaan tama kielitaito tassa yli neljan kuukauden aikana viela kehittyy huimastikin, kun tuntuu etta tassa vajaassa kuukaudessakin on tapahtunut jo paljon kehitysta. Suomea ei tule paljoa puhuttua, muutamista suomikavereista huolimatta, koska niita ei edes nae joka paiva ja kun nakee, niin porukassa on useimmiten joku ulkomaalainen, joten joutuu puhumaan kuitenkin enkkua ja hyva niin. Tassa onkin nelja irkkukaveria + kamppikset ja sitten on lahinna usalaisia, joten ei tule suomea liiaksi puheltua. Valilla kylla pelkaan, etta kotiin palatessa puhun jotain leveaa texasin murretta, mutta enimmakseen tulee onneksi hengailtua ihan irlantilaisten kanssa, joten ehka sita vaaraa ei ole.

Eilen alkoi taalla yliopistolla jo aiemmin mainitsemani The Rag Week. Taalla kampuksella on joka paiva paljon kaikenlaista tapahtumaa ja tempauksia, ja iltaisin on aina jotain teemapileita. Pileisiin maksaa jotain 10-15€ sisaan, mutta drinkit on sitten halvempia ja juhlien ja tempausten varat menee hyvantekevaisyyteen, mm. leukemiapotilaiden hoitoon yms. Menen luultavammin torstaina City Hallin Tramp-pileisiin, mutta muuten ajattelin ottaa rauhallisesti naitten juhlimisien kanssa talla viikolla. Viime viikolla pilettaa porskutin hurjana perati kahtena paivana, (joo siis ihan hirmusti) ja vaikka ei mitaan megakrapuloita ollutkaan, niin sen verran voimille otti, etta vielakin on jotenkin veto veks. Tietty ihan sekin vaikuttaa, etta ei ole muistanut oikein syoda pahemmin tassa menna vipeltaessa.

Kamppa on talla hetkella ihan kamala laava. Paljoa huvita edes menna sinne. Siivosin siella viikonloppuna ja kun kamppikset oli olleet siella pari iltaa, niin siella nayttaa taas silta kun ei olisi koskaan siivottukaan. Siivousperiaate nayttaa olevan se, etta eletaan kuin pellossa perjantaihin ja sitten joku siivoaa kaiken parjantaina. Taytyy vaan olla tarkkana, etten se ole aina mina. (Olen voinut tasta aiemmin jo mainitakin, en nyt muista.)Tosin toissa viikolla joku pojista siivosi. Tosin tiskailin niiden tiskeja hieman keskella viikkoa, kun ei suunnilleen hanasta vetta saanut, kun se oli taynna likaisia astioita. Muutenkin ilmaan joutuu suihkimaan vahan valia ilmanraikastajaa, kun ne heittelee kaikki sapuskan tahteet miten sattuu roskikseen haisemaan ja jattaa ruoantahteet kuivumaan astioihin, eika ymmarra edes huuhdella astioitaan syomisen jalkeen. Sitten kun toi roskissysteemikin on noita jatesakkeja niin siina onkin sitten lystikasta olla kun jossain jatesakin pohjilla haisee ruoantahteet, mutta kuitenkin pitaa odottaa, etta sakki tayttyy. Jotkut systeemit ja jutut taalla on kylla niin syvalta, mutta olen kuitenkin sopeutunut hyvin ja pojat on onneksi tosi mukavia ja hauskoja tyyppeja, joten annan anteeksi heidan sottaisuutensa.

Yritan tassa viikon varrella saada jotain kuveja naista rag week hulinoista niin laitan tanne ne sitten ensi viikolla.

Ainiin, keleissa on tapahtunut parannusta. Sataa toki ja tuulee, mutta on huomattavasti lampimampaa kun ensimmaisella Corkin viikolla. Hiphei, kevat tulee! :)

Ok lads, that's all for now. (Corkissa kaikkia voi sanoa ladseiksi, sukupuolesta riippumatta, mutta ei kaikkialla Irlannissa. Tama on siis Corkilainen tapa.)